Lauantaina 21.9. klo 12-17 järjestetään Lapinlahden Lähteellä kaikille avoin ruokatapahtuma. Tapahtumassa ilmastoystävällisen ruoan tuottajat ja myyjät esittelevät tuotteitaan, eri alojen asiantuntijat esittävät lyhyitä ruoka-aiheisia puheenvuoroja ja keskustelevat yleisön kanssa ilmastoystävällisestä ruosta. Tarjolla on myös makupaloja ympäristöystävällisistä elintarvikkeista. Tapahtuman järjestää Lauttasaari-Seuran Hiilineutraali Lauttasaari 2030 -hanke yhdessä Lapinlahden Lähteen ja Pro Vegen kanssa. Vapaa pääsy.

PAIKKA: Lapinlahden Lähde, Lapinlahdenpolku 8, 00180 Helsinki
AIKA: 12-17

TAPAHTUMAN OHJELMA:

Klo 12-12:15: Tapahtuman avaus

Mahdollisuus tutustua paikalla olevien tuottajien ja myyjien tuotteisiin.

Keskustelu ja puheenvuorot Lapinlahden Lähteen auditoriossa: Miten siirtyä ilmasto- ja ympäristöystävälliseen ruokakulttuuriin?

Puheenvuoroja klo 13-14

–     ”Uudet ravitsemussuositukset edistävät sekä ihmisten että ympäristön hyvinvointia” (Dos. Satu Männistö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL)

–     ”Arjen kestävät ruokavalinnat” (Kehittämispäällikkö Marjo Rantapusa, Marttaliitto ry)

–     ”Nuorten kokemuksia ja näkemyksiä ruokaympäristön merkityksestä osana arjen kestäviä ruokavalintoja” (Tutkimusprofessori Minna Kaljonen, Suomen ympäristökeskus)

Asiantuntijat keskustelevat ja vastaavat yleisön kysymyksiin.

Väliaika klo 14-15

  • mahdollisuus tutustua paikalla olevien tuottajien ja myyjien tuotteisiin

Puheenvuoroja klo 15-16

–     ”Ruokajärjestelmässä tarvitaan murros” (Yhteiskuntasuhdejohtaja Niklas Kaskeala, Oatly ja Pro Vege -yhdistyksen puheenjohtaja)

–     Vähittäiskaupan näkökulma: (Eve Länsiluoto, kauppias, K-Supermarket Postitalo)

–     ”Pienin askelin kohti kestävää ruokakulttuuria” (Ravitsemusasiantuntija, toimittaja Soili Soisalo)

–     ”Yhteisöviljely parantaa ruokaturvaa ja kriisivalmiutta” (Projektipäällikkö Taina Laaksoharju, Kaupunkiluontokeskus – Lapinlahden Lähde)

Asiantuntijat keskustelevat ja vastaavat yleisön kysymyksiin.

Klo 16-17 mahdollisuus tutustua paikalla olevien tuottajien ja myyjien tuotteisiin.

Tuotteita esittelee ja myy mm. Bakgården, Kirkkonummen mehiläistarha, Sienipaikka, Lapinlahden Lähteen Kahvila, Välimeren Keittiö, Satu Kallion luomu- ja luontotuotteita, Jalofoods, Vöner, Hernis. Lisäksi esillä Sanna Mansikkamäen kirja ”Kiitos! Helppoja arkiruokia ja ilmastotekoja”

Tilaisuus päättyy klo 17