Lauantaina 21.9. klo 12-17 järjestetään Lapinlahden Lähteellä kaikille avoin ruokatapahtuma. Tapahtumassa ilmastoystävällisen ruoan tuottajat ja myyjät esittelevät tuotteitaan, eri alojen asiantuntijat esittävät lyhyitä ruoka-aiheisia puheenvuoroja ja keskustelevat yleisön kanssa ilmastoystävällisestä ruosta. Tarjolla on myös makupaloja ympäristöystävällisistä elintarvikkeista. Tapahtuman järjestää Lauttasaari-Seuran Hiilineutraali Lauttasaari 2030 -hanke yhdessä Lapinlahden Lähteen ja Pro Vegen kanssa. Vapaa pääsy.
PAIKKA: Lapinlahden Lähde, Lapinlahdenpolku 8, 00180 Helsinki
AIKA: 12-17
TAPAHTUMAN OHJELMA:
Klo 12-12:15: Tapahtuman avaus
Mahdollisuus tutustua paikalla olevien tuottajien ja myyjien tuotteisiin.
Keskustelu ja puheenvuorot Lapinlahden Lähteen auditoriossa: Miten siirtyä ilmasto- ja ympäristöystävälliseen ruokakulttuuriin?
Puheenvuoroja klo 13-14
– ”Uudet ravitsemussuositukset edistävät sekä ihmisten että ympäristön hyvinvointia” (Dos. Satu Männistö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL)
– ”Arjen kestävät ruokavalinnat” (Kehittämispäällikkö Marjo Rantapusa, Marttaliitto ry)
– ”Nuorten kokemuksia ja näkemyksiä ruokaympäristön merkityksestä osana arjen kestäviä ruokavalintoja” (Tutkimusprofessori Minna Kaljonen, Suomen ympäristökeskus)
Asiantuntijat keskustelevat ja vastaavat yleisön kysymyksiin.
Väliaika klo 14-15
- mahdollisuus tutustua paikalla olevien tuottajien ja myyjien tuotteisiin
Puheenvuoroja klo 15-16
– ”Ruokajärjestelmässä tarvitaan murros” (Yhteiskuntasuhdejohtaja Niklas Kaskeala, Oatly ja Pro Vege -yhdistyksen puheenjohtaja)
– Vähittäiskaupan näkökulma: (Eve Länsiluoto, kauppias, K-Supermarket Postitalo)
– ”Pienin askelin kohti kestävää ruokakulttuuria” (Ravitsemusasiantuntija, toimittaja Soili Soisalo)
– ”Yhteisöviljely parantaa ruokaturvaa ja kriisivalmiutta” (Projektipäällikkö Taina Laaksoharju, Kaupunkiluontokeskus – Lapinlahden Lähde)
Asiantuntijat keskustelevat ja vastaavat yleisön kysymyksiin.
Klo 16-17 mahdollisuus tutustua paikalla olevien tuottajien ja myyjien tuotteisiin.
Tuotteita esittelee ja myy mm. Bakgården, Kirkkonummen mehiläistarha, Sienipaikka, Lapinlahden Lähteen Kahvila, Välimeren Keittiö, Satu Kallion luomu- ja luontotuotteita, Jalofoods, Vöner, Hernis. Lisäksi esillä Sanna Mansikkamäen kirja ”Kiitos! Helppoja arkiruokia ja ilmastotekoja”
Tilaisuus päättyy klo 17