Osallistu

Tule mukaan toimintaan

Mikäli olet kiinnostunut kestävästä elämäntavasta ja ilmastonmuutosta hillitsevistä toimenpiteistä, joita me asukkaat voimme tehdä, tutustu hankkeisiimme ja kutsu itsesi mukaan projektiryhmän kokoukseen.

Suunnitteilla olevat hankkeet

ILMASTOSEMINAARI
Suunnitelmissa on toteuttaa Ilmastoseminaari, missä asiasta kiinnostuneet asukkaat pääsevät keskustelemaan alan asiantuntijoiden ja kaupungin virkamiesten kanssa.

VEDETÖN PISUAARI
Yksi pisuaari säästää 100 000 litraa talousvettä vuodessa. Ensimmäiset yrittäjille suunnatut kyselyt osoittivat, että näitä ekologisia pönttöjä on jo käytössä Lauttasaaressa. Tarjoamme tätä hanketta aiheesta kiinnostuneelle. Tehtävänä on listata asiakkaille WC-palveluja tarjoavat yritykset ja toimijat ja kysyä mitä mieltä he ovat kestävästä ratkaisusta.

TURVALLINEN PYÖRÄILYVERKOSTO
Aloituskyselyn tulosten perusteella Lauttasaaren pyöräilyverkosto kaipaa huomiota. Pyöräväylät eivät ole yhtenäisiä. Tarvitaan talvikunnossapitoa asukkaiden valitsimille reiteille. Turvallisuutta parantaa pyöräväylien muuttaminen yksisuuntaisiksi ja niiden erottaminen selvästi jalankulkuliikenteestä. Kauppojen ja palveluja tarjoavien yritysten edessä kaivataan telineitä, mihin pyörä voidaan lukita rungostaan.

HIILINEUTRAALI LAUTTASAARI-SEURA RY
Tavoitteena on, että seuran oma toiminta on hiilineutraalia. Etsimme rahoitusta Suomen luonnonsuojeluliiton ylläpitämän ympäristösertifikaatin EkoKompassin lunastamiseksi ja toiminnan käynnistämiseksi. Ajatuksena on myös puhua aktiivisesti sertifikaatin puolesta niille Lauttasaaren yrittäjille ja toimijoille, joilla ei ole vielä omaa vastuullisuusohjelmaansa.

KIERRÄTYSPROJEKTI
Finlaysonin pop-up-myymälän ilmestyminen kauppakeskukseen synnytti ajatuksen, että voisimmeko olla etunenässä myös tekstiilinkierrätyksessä. Olemme avanneet keskustelun aiheesta kauppakeskus Lauttiksen ja HSY:n kanssa. Vapaa-ehtoinen, keskitetty ja hyvin organisoitu kiertotekstiilin ja kirpputorille sopimattoman tekstiilin kierrättäminen on hyvä teko. Olemme hakeneet hankkeelle rahoitusta.

RUOKAHÄVIKKI
Alaprojekti, missä tavoitteena on ruokahävikin vähentäminen kotitalouksissa, kaupoissa, kahviloissa ja ravintoloissa. Oikeat pakkauskoot, kohtuuostaminen, vanhentuvan ruuan jakaminen, julkinen hävikin seuranta.

AUTOTON PÄIVÄ
Miten onnistuu autoton päivä Lauttasaaressa? Mahdollisuus muistuttaa kävelemisen ja pyöräilyn terveellisyydestä, avata keskustelua kevyen liikkumisen esteiden raivaamisesta, toteuttaa palkitsevaa kävellen ja pyörällä tehtyjen matkojen seuraamista.

Liity jäseneksi

Tule mukaan tekemään Lauttasaaresta hiilineutraali!

Voit vaikuttaa liittymällä Lauttasaari-Seuran jäseneksi. Jäsentyypit ovat asukasjäsen, taloyhtiöjäsen ja kannatusjäsen. Liity mukaan täyttämällä lomake.

Voit myös lahjoittaa suoraan lahjoitustilillemme FI91 3131 1001 3979 87, HANDFIHH.

Rahankeräysluvan numero RA/2022/576