Pieniä ilmastotekoja

Mittaa oma hiilijalanjälkesi, katso minkälaisia pieniä ilmastotekoja on tehty muissa perheissä, etsi hyviä vinkkejä säästää, korjata ja kierrättää.

Ilmastodieetti, Suomen ympäristökeskus, SYKE
Laske ilmastovaikutuksesi ja aloita ilmastodieetti

Elämäntapatesti, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto, Sitra
Ovatko elämäntapasi ympäristön puolella vai sitä vastaan? Pikatestin tuloksena saat sinulle räätälöityjä vinkkejä, joilla säästät aikaa ja rahaa sekä parannat elämänlaatuasi. Ja luonto kiittää!

100 ilmastotekoa, Suomen kulttuurirahasto, Allianssi
Opas nuorille ilmaston muuttajille. “Haluamme inspiroida ihmisiä näkemään, että voimme tehdä mitä tahansa. Tärkeintä on, että tekee jotain.”

Suomen luonnonsuojeluliitto ry
Luonnonsuojeluliiton vahvuus on paikallistuntemus, asiantuntemus sekä sitoutuminen pitkiin prosesseihin. Olemme koko ajan hereillä, koko maassa.

Kestävyysloikka - Vaikuttavien ratkaisujen tietopankki, SYKE
Tutustu vaikuttavien ratkaisujen tietopankkiin ja auta ponnistamaan Suomi ilmastonmuutoksen hillinnän, kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden suojelun ykköseksi. ”Muutos lähtee juuritason toimenpiteistä. Yhteistyömme on suuri muutosvoima. Kestävyysloikka on alusta, jossa voimme oppia toinen toisiltamme. Jokainen toimenpide on kokoaan suurempi kun se monistetaan.” Prof. Jyri Seppälä, SYKE

100 fiksua arjen tekoa, SITRA
Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa on, mistä valita.